Amarte Fonds

Try Not To Know What You Know

Merel Severs

Merel Severs ontving een bijdrage voor het ontwikkelen van de fysieke theaterperformance Try Not To Know What You Know in samenwerking met Milou van Duijnhoven. 

In de performance stappen Merel Severs en Milou van Duijnhoven een zelfgebouwde arena in, waarin ze zowel het verlangen als de afkeer naar heldendom onderzoeken. Ze laten los wat ze denken te weten en doen een nieuw voorstel; in constante beweging, transformatief, fluïde en ambigue. ​​Al spelend met martial arts, destructie, creatie en alles daar tussenin pogen ze zich te bevrijden uit het geconditioneerde lichaam waar geweld het lijkt te winnen van verbinding. In een voortdurende afwisseling tussen wel en niet in contact zijn met zichzelf en de ander, bouwen ze aftastend een universum waar ze met ongehoorde stemmen de beperkte beeldvorming binnenstebuiten keren. Wat willen zij bewegen in de wereld van nu?

Theatermaker en performer Merel Severs kantelt het mainstream genderrollen narratief en zoekt in haar werk naar radicale schaamteloosheid en het vieren van kwetsbaarheid. Met Try Not To Know What You Know is ze genomineerd voor de BNG Bank Theaterprijs 2023. Eerder maakte ze de succesvolle solo Let Me Tell You Something You Already Know, waarmee ze Best of Fringe 2020 won en tevens genomineerd was voor de BNG Bank Theaterprijs 2022. In de critici-enquête van het Theaterjaarboek van Theaterkrant werd ze door Nuno Blijboom vermeld als beste actrice/danseres/zangeres.