Amarte Fonds

OPEN CALL

Amarte slaat de handen ineen met de Technische Universiteit Eindhoven! Wil jij als kunstenaar samen met experts en studenten onderzoek doen en een nieuw werk maken op het gebied van kunstmatige intelligentie of licht? Dan is deze open call iets voor jou!

Een van onze uitgelichte projecten

The Indonesia Dialogues

Sven Peetoom
The Indonesia Dialogues is een interdisciplinaire performance met video-installaties, muziek en live schilderingen waarin de stem van de Indonesische bevolking op het koloniale verleden een plek krijgt.Sven Peetoom is een Indische filmmaker, scenarioschrijver en performer. Met zijn werk probeert hij de nuances en de complexiteit van het Indisch verleden aan te tonen, op zoek naar begrip en heling. Zijn film Indisch Zwijgen, over het zwijgen binnen families over het Nederlands-Indisch verleden, die hij met Juliette Dominicus regisseerde, werd meer dan 150 keer vertoond in verschillende bioscopen, musea en debathuizen in Nederland. Met Sebastian Gisi trad hij op in Making Memories, een documentaire  theaterstuk met film-elementen die het koloniale verleden van hun grootouders onderzocht. Het stuk had een internationale tour in Zwitserland en Duitsland.
Lees verder
Stichting Amarte Fonds is in het leven geroepen door een aantal particulieren en hun families die de kunsten een warm hart toedragen. Het is hun wens om talentontwikkeling in kunst en cultuur uit allerlei geledingen van de maatschappij te stimuleren door het beschikbaar stellen van financiële middelen en, waar mogelijk, begeleiding, kennis en ervaring aan te bieden. Kunstenaars en culturele instellingen kunnen bij Amarte terecht voor ondersteuning van zowel projecten binnen de disciplines theater, film, muziek, beeldende kunst en literatuur als interdisciplinaire projecten.