Amarte Fonds

OPEN CALL

Amarte slaat de handen ineen met de Technische Universiteit Eindhoven! Wil jij als kunstenaar samen met experts en studenten onderzoek doen en een nieuw werk maken op het gebied van kunstmatige intelligentie of licht? Dan is deze open call iets voor jou!

Een van onze uitgelichte projecten

Becoming Loes

Eva van Ooijen
Eva van Ooijen kreeg een bijdrage voor haar project Becoming Loes. Eva is in het bezit gekomen van tentoonstellingsmaquettes met schaalmodellen van het werk van de vergeten kunstenares Loes. De schaalmodellen in deze maquettes  zijn alles wat is overgebleven van Loes’ veelzijdige oeuvre. Eva wil deze kunstwerken terugbrengen naar hun originele formaat, met als doel alsnog een expositie van Loes’ werk te realiseren. Loes als construct is belangrijk omdat zij staat voor een grote groep vrouwelijke kunstenaars die, in een door mannen gedomineerde kunstwereld, nooit gehoord of gezien zijn.In haar werk mengt Eva van Ooijen feit, fictie en verbeelding met als doel vragen te stellen over authenticiteit, auteurschap, macht, de kunstwereld en feminisme. Wat maakt een kunstwerk authentiek en wie is de auteur ervan? En wat die auteur betreft, wie wordt gehoord en gezien?
Lees verder
Stichting Amarte Fonds is in het leven geroepen door een aantal particulieren en hun families die de kunsten een warm hart toedragen. Het is hun wens om talentontwikkeling in kunst en cultuur uit allerlei geledingen van de maatschappij te stimuleren door het beschikbaar stellen van financiële middelen en, waar mogelijk, begeleiding, kennis en ervaring aan te bieden. Kunstenaars en culturele instellingen kunnen bij Amarte terecht voor ondersteuning van zowel projecten binnen de disciplines theater, film, muziek, beeldende kunst en literatuur als interdisciplinaire projecten.