Amarte Fonds

OPEN CALL

WORM en Amarte slaan de handen wederom ineen om makers van verschillende disciplines de kans te bieden om te experimenteren en nieuw werk te realiseren. Maak je deel uit van een in Nederland gevestigd makerscollectief? Lees dan snel verder, misschien is dit wel iets voor jou!

Een van onze uitgelichte projecten

(Inn) a State of Siege

Qali Nur
Qali Nur ontving een bijdrage voor het ontwikkelen van haar nieuwe documentaire waarin voormalige werknemers van het Hotel Holiday in Sarajevo hun verhaal vertellen over het runnen van een hotel in tijde van oorlog. Hoe hou je een hotel draaiende, in een belegerde stad en op een locatie die omzoomd is door sluipschutters?Qali is een freelance journalist en filmmaker. Ze werkte eerder als researcher aan de 20-delige documentaireserie In Europe geproduceerd door de Nederlandse publieke tv-omroep de VPRO. In 2021 maakte Qali samen met Natali Khalili Tari de documentaire Between Mountains and Wars/Izmedu Planina i Ratova, die in première ging op het 27e Filmfestival van Sarajevo.
Lees verder
Stichting Amarte Fonds is in het leven geroepen door een aantal particulieren en hun families die de kunsten een warm hart toedragen. Het is hun wens om talentontwikkeling in kunst en cultuur uit allerlei geledingen van de maatschappij te stimuleren door het beschikbaar stellen van financiële middelen en, waar mogelijk, begeleiding, kennis en ervaring aan te bieden. Kunstenaars en culturele instellingen kunnen bij Amarte terecht voor ondersteuning van zowel projecten binnen de disciplines theater, film, muziek, beeldende kunst en literatuur als interdisciplinaire projecten.