NIEUW: Vanaf nu kunnen schrijvers, net als bij de andere disciplines, een ontwikkelbijdrage van €2.750 of een projectbijdrage van €5.500 aanvragen. Klik hier voor meer informatie.

Amarte Fonds

Wide Open Space

Roosmarijn

In het debuut album Wide Open Space van Roosmarijn, dat in het najaar van 2024 uit gaat komen, hoor je de zoektocht naar ruimte. Het idee is ontstaan midden in de corona tijd, waarin de 29-jarige altvioliste/vocaliste een grote leegte ervaarde. Toch bleek in die leegte, in het onbekende, in de angst, ook de mogelijkheid iets nieuws te beginnen. Een weidse vlakte die haar lonkte om op avontuur te gaan en weer naar buiten te treden. Het album vertaalt een enorme omslag in binnen- en buitenwereld en laat zien en horen dat Roosmarijn volwassen is geworden. Met Morris Kliphuis (KAPOK) als creatieve producent, Sam Jones (LUWTEN) als audio engineer en een kersverse band achter zich, neemt Roosmarijn je mee langs verschillende ruimtes waarin je als luisteraar wordt uitgenodigd om mee te gaan op avontuur, de open vlakte in.

Roosmarijn is een uitzonderlijke singer-songwriter die, gewapend met haar altviool, loop-station en intrigerende stem, het gevoel van tijd en ruimte verandert. In haar muziek vind je dromerige melodieën met een complexe ritmische onderlaag, die op een expressieve manier ten gehore worden gebracht. Ze stond al op verschillende podia in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, IJsland, Noorwegen en Zweden. Eind 2019 bracht ze haar EP Inside Out uit en momenteel werkt ze aan haar debuutalbum.