NIEUW: Vanaf nu kunnen schrijvers, net als bij de andere disciplines, een ontwikkelbijdrage van €2.750 of een projectbijdrage van €5.500 aanvragen. Klik hier voor meer informatie.

Amarte Fonds

Vijftien

Irene Wiersma

Irene Wiersma ontvingen een bijdrage voor het ontwikkelen van haar persoonlijke, muzikale project. Vijftien is een Nederlandstalig conceptalbum over grooming en seksueel geweld. In album vertelt Irene in elf rijk gearrangeerde liedjes haar verhaal: hoe ze als vijftienjarige slachtoffer werd van grooming en seksueel misbruik door een volwassen man. Elk nummer vertegenwoordigt een ander aspect van dit complexe verhaal. Aan bod komen o.a. grooming, de afhankelijkheidsrelatie tussen dader enslachtoffer, het zwijgen en wegkijken van de omgeving, het ondergaan van seksueel geweld, hiertegen in opstand komen en uiteindelijk jezelf uit de situatie bevrijden.

Irene is zangeres, componist en schrijver en studeerde aan de Academie voor Popcultuur in Leeuwarden. Ze schrijft liedjes, gedichten en teksten vol tegenstellingen, van licht ontregelende signatuur, die je meevoeren naar een persoonlijke wereld vol controverse.