NIEUW: Vanaf nu kunnen schrijvers, net als bij de andere disciplines, een ontwikkelbijdrage van €2.750 of een projectbijdrage van €5.500 aanvragen. Klik hier voor meer informatie.

Amarte Fonds

The Tommyrots

Tom Vrolijk

Tom Vrolijk ontving een bijdrage voor het ontwikkelen van het debuutalbum van zijn band The Tommyrots. Het album van pakt uit met memorabele melodieën en krachtige hooks die doen denken aan de hoogtijdagen van de jaren 60 en 70, maar die juist dienen om ook de jonge oren te prikkelen. Ook probeert de band binnen hun repertoire de relevantie van hedendaagse onderwerpen aan te kaarten die verscholen zitten in vindingrijke teksten. Het album is een mix van classic en psychedelic rock, britpop en folk.

Het authentieke geluid van The Tommyrots wordt gevormd door echo’s uit het verleden. Geinspireerd door oude legendes zoals The Beatles, The Who, Stealers Wheel; maar ook door meer hedendaagse artiesten zoals Blur en The Lemon Twigs; combineren de jongens van The Tommyrots inventieve en catchy melodieën, begeleid door rauwe gitaren en karakteristieke vocalen.