NIEUW: Vanaf nu kunnen schrijvers, net als bij de andere disciplines, een ontwikkelbijdrage van €2.750 of een projectbijdrage van €5.500 aanvragen. Klik hier voor meer informatie.

Amarte Fonds

PARTI?YI? DURDURUN (STOP THE PARTY)

Min Taka

In dit intieme project nodigt Min Taka ons uit in haar persoonlijke ruimte: haar slaapkamer. Om dit gevoel te overstijgen zijn alle aspecten van de esthetiek geïnspireerd op een typische "meisjesslaapkamer", met in de visuele hulpmiddelen intieme voorwerpen die gewoonlijk met de ruimte worden geassocieerd, en speelse teksten. De EP getiteld PARTI?YI? DURDURUN (STOP THE PARTY) is gemaakt tussen Istanbul en Rotterdam en bevat een mix van genres en intieme Turkse teksten geïnspireerd door synthpop, indiepop en vloeibare drum&bass. De liedjes vangen perfect de groeipijnen van de meisjestijd, en "a girl's bedroom" is waar het allemaal begint. De gevoelens, de teksten, de melodieën, ze komen bij je op voor het slapen gaan of als je je opmaakt - wanneer je alleen in je kamer bent. Met dit project deelt ze door middel van teksten fragmenten uit haar dagboek, herinneringen aan de posters aan haar muren en de rommel op haar vloer.

Min Taka is een opkomende alternatieve popartiest uit Istanbul en Rotterdam. Opgroeiend in de levendige muziekscene van Turkije werd Min Taka's passie voor muziek al op jonge leeftijd aangewakkerd. Sindsdien heeft ze een muzikale reis gemaakt, van het verdienen van een beurs aan het Berklee College of Music tot het verfijnen van haar kunstenaarschap aan de jazzafdeling van Codarts. Min Taka ontwikkelde haar unieke geluid in het alternatieve popgenre, waarbij ze vloeibare drum&bass, synthpop en indiepop-elementen mengt met haar intieme teksten en uitgebreide productie. Inmiddels heeft ze zes singles uitgebracht en was ze te zien in vijf samenwerkingen.