NIEUW: Vanaf nu kunnen schrijvers, net als bij de andere disciplines, een ontwikkelbijdrage van €2.750 of een projectbijdrage van €5.500 aanvragen. Klik hier voor meer informatie.

Amarte Fonds

Onderzoek

Aran Abe

Aran Abe (KIIRO) ontving een bijdrage om zijn makerschap als Japanse artiest verder te ontwikkelen. Dit gaat hij doen door zich te verdiepen in de Japanse muziekscene, een eigen vorm te ontwikkelen voor zijn muziek in Japan en door zich met andere Japanse muzikanten en producers te verbinden om muzikale samenwerkingen aan te gaan. Zijn doel is om een cross-over maken tussen Nederlandse en Japanse Hip-Hop.

Aran is geboren in Tokyo en woont en werkt in Rotterdam. Met zijn sample based beats en hard-hitting drums die ‘bakibaki’ door de speakers knallen, maakt de Rotterdamse artiest Nederlandstalige old-skool Hiphop met invloeden uit zijn Japanse achtergrond. In 2022 won hij de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam voor beste Hip-Hop act. Tevens is hij genomineerd voor de Rotterdam Music Awards in de categorie “De Belofte”. Op vrijdag 19 mei 2023 heeft hij zijn debuut-EP Gogetter uitgebracht.