NIEUW: Vanaf nu kunnen schrijvers, net als bij de andere disciplines, een ontwikkelbijdrage van €2.750 of een projectbijdrage van €5.500 aanvragen. Klik hier voor meer informatie.

Amarte Fonds

Ashes and Tears

Jesus Serrano Huitron

Jesus Serrano Huitron ontving een bijdrage voor het ontwikkelen van een debuut solo album. In dit album presenteert Jesus Serrano de complete werken van componist David Pelham op klassiek gitaar. David Pelham is een Amerikaanse, nog levende, componist die muziek gecomponeerd heeft gebaseerd op zijn persoonlijke levenservaringen, zoals zijn strijd tegen kanker en de bosbrand die ervoor zorgde dat hij bijna zijn huis verloor. Op dit album komen de multiculturele invloeden van de geboorte- en woonplaatsen van zowel Jesus Serrano als David samen.

De Mexicaanse klassieke gitarist Jesus Serrano valt op door zijn krachtige en verfijnde techniek. Zijn eclectische en energieke repertoire is gericht op de interactie tussen snelheid en gevoeligheid, en zijn artistieke activiteit heeft ertoe geleid dat hij veelvuldig optreedt in Amerika en Europa. Jesus wordt ook vaak uitgenodigd om lezingen en workshops te geven op internationale gitaarfestivals en maakte ook deel uit van jury´s bij internationale competities. De track Uncle Meat Variations, die hij opnam met gitaar ensemble 3NSAMBL3, werd uitgegeven door Frank Zappa Records.