NIEUW: Vanaf nu kunnen schrijvers, net als bij de andere disciplines, een ontwikkelbijdrage van €2.750 of een projectbijdrage van €5.500 aanvragen. Klik hier voor meer informatie.

Amarte Fonds

Het lam verdrinkt

Dan Afrifa

Näd groeit op in het afgezonderde dorp Ikdashi. Terwijl zijn ouders hem voorbereiden op een toekomst als herder, kondigt een onverwachte gebeurtenis een tijd van verandering aan. Wat volgt is een meeslepende reis door de tijd, identiteit en geloof. Het lam verdrinkt is een magisch-realistische vertelling, doordrenkt met diepgaande symboliek en universele thema's. Een verhaal over liefde en hoop, van transformatie en wedergeboorte, en de zoektocht naar een tijdloos en onveranderlijk leven.

Dan Afrifa is een schrijver en historicus wiens werk vaak draait om thema’s als Ghana, geschiedenis en geloof. Hij publiceerde columns, artikelen en essays in onder meer De Groene Amsterdammer, de Volkskrant en Het Parool. Ook bracht hij in eigen beheer vier verhalenboekjes uit: Kumasi, Amsterdam, Paris en London. Onlangs rondde hij zijn master geschiedenis af aan de Universiteit van Amsterdam met een scriptie over de geschiedenis en erfgoedwaarde van het Kwakoe/u Festival in Amsterdam Zuidoost, gebaseerd op oral history-onderzoek.