NIEUW: Vanaf nu kunnen schrijvers, net als bij de andere disciplines, een ontwikkelbijdrage van €2.750 of een projectbijdrage van €5.500 aanvragen. Klik hier voor meer informatie.

Amarte Fonds

Een Lichaam Dragen

Hannah Chris Lomans

Hannah Chris Lomans ontving een bijdrage om samen met choreograaf Gerben Vaillant en performer/dramaturg Balthazar Glotain de interdisciplinaire performance Een Lichaam Dragen te ontwikkelen. De performance staat in het verlengde van de door Lomans geschreven, gelijknamige debuutbundel en is een zoektocht naar een onmogelijk gemaakte heelheid, een heelheid die in de buitenwereld geen bestaansruimte gegund wordt. Deze performance opent een landschap waar andere, eigenlijkere regels gelden. Een landschap dat soms troostend is, soms gevaarlijk, soms leeg, soms omvattend. Een lichaam beweegt zich door dat landschap en probeert het zich te verinnerlijken.

Hannah Chris studeerde Creative Writing te ArtEZ en volgde het Slow Writing Lab van het Nederlands Letterenfonds. Tekst is voor hen een plek waar hen een radicale maar precaire vloeibaarheid kan belichamen. In 2020 nam Hannah Chris deel aan de Parijsresidentie van Vlaams-Nederlands Huis deBuren en publiceerde het chapbook Blijf De Kou Wegstrijken bij Wintertuin Uitgeverij. Hun teksten verschenen onder meer in De Gids, De Revisor, nY en NRC Handelsblad. Een Lichaam Dragen is 14 september uitgegeven bij De Bezige Bij.