NIEUW: Vanaf nu kunnen schrijvers, net als bij de andere disciplines, een ontwikkelbijdrage van €2.750 of een projectbijdrage van €5.500 aanvragen. Klik hier voor meer informatie.

Amarte Fonds

Truck Mama

Zipporah Nyaruri

Zipporah Nyaruri ontving een bijdrage voor het ontwikkelen van de film Truck Mama. De film richt zich op het verhaal van een dappere, hardwerkende langeafstands-vrachtwagenchauffeur én moeder van twee kinderen. Het hoofdpersonage werkt in een door mannen gedomineerde wereld en verovert met haar vrachtwagen een beruchte weg in Oost-Afrika, ook wel bekend als de 'Devils Highway'. De film is een verhaal van veerkracht, inspiratie en hoop waarin de hoofdpersoon ons meeneemt door haar ervaringen van vreugde en ontbering, de charme en ontgoocheling van deze snelweg terwijl ze jongleert met haar moederplicht en het runnen van haar huishouden.

Zipporah is een onafhankelijke filmmaker met een journalistieke achtergrond. Met haar overstap naar het filmmaken schreef en regisseerde ze de korte film Zebu And The Photo Fish. De film won een ongekend aantal prijzen, waaronder Grand Prix op Festival Lumiere d'Afrique, Besançon en Beste Script en Regisseur op Auteur Film Festival, Kaapstad.