Amarte Fonds

The Terminal Beach

Anna Moreno

Anna Moreno ontving een bijdrage voor de ontwikkeling van de film The Terminal Beach, waarin ze experimenteert met de reisverhaalvorm. In samenwerking met Bernardo Zanotta gaan ze op zoek naar een nomadische nederzetting in de Algerijnse woestijn, meer dan 40 jaar geleden gebouwd door de Spaanse architect Ricardo Bofill. Met behulp van verouderde camera's uit de jaren 80 creëren Moreno en Zanotta een fictieve documentaire die zich ontvouwt samen met de doorleefde ervaringen van de personages. Wat is er te vinden in de woestijn en wat zegt het over de koloniale droom van de Westerse ontdekkingsreiziger?

Anna is beeldend kunstenaar en onderzoeker en woont tussen Den Haag en Barcelona. In 2020 voltooide ze haar eenjarige residentie aan de Jan Van Eyck Academie in Maastricht. Moreno's werk is internationaal tentoongesteld in HIAP Helsinki, Centro Botín (Santander), MOCAB (Belgrado), SAS Geumcheon (Seoul), Joan Miró Foundation (Barcelona), en ze heeft lezingen gegeven in onder andere MOMA San Francisco, de Universiteit van Barcelona en de Universiteit voor Toegepaste Kunsten in Wenen.

Bernardo werkt als filmmaker en beeldend kunstenaar in Amsterdam. Zijn films vermengen historische en fictieve verhalen die genre en conventie ondermijnen. Zijn werk is internationaal tentoongesteld op kunstpodia, bioscopen en festivals, waaronder FID Marseille, Rotterdam en Locarno, waar hij de Pardino d'Argento ontving voor zijn film Heart of Hunger (2018).