NIEUW: Vanaf nu kunnen schrijvers, net als bij de andere disciplines, een ontwikkelbijdrage van €2.750 of een projectbijdrage van €5.500 aanvragen. Klik hier voor meer informatie.

Amarte Fonds

Trophies

Tild Greene

Tild Greene ontving een bijdrage voor het ontwikkelen van nieuw werk. MetTrophies presenteert Tild een serie bronzen sculpturen die hiërarchische structuren rondom waarde en duurzaamheid onderzoeken. Wat een prestatie en ritueel is, wordt in twijfel getrokken. Op basis van gender en mythologie onderzoekt Greene wat een “held” is en wat de archetypische kenmerken van zo'n figuur zijn, die typisch worden afgebeeld in bronzen sculpturen. Dit oeuvre ondermijnt het verband tussen de held en wat als bekwaam wordt beschouwd. Er wordt gespeeld met de notie van duurzaamheid om sculpturen te creëren die lijken op totems van viering en praktijk.

Beeldhouwen en schrijven staan centraal in het werk van Tild. Door middel van onderwerpen als mythologie, nut, klasse, verdriet en geslacht overweegt Tild categorieën en aannames. Door middel van hun eigen ontwikkelde processen met materiaal, wordt er gereflecteerd op obstakels en worden ze naar voren geschoven in de richting van een vraag: Wat definieert vermogen en capaciteit? Door na te denken over wat voorafgaat aan of volgt op een potentiële capaciteit, probeert Tild voor-geconditioneerde structuren en associaties om te vormen tot een andere logica.