NIEUW: Vanaf nu kunnen schrijvers, net als bij de andere disciplines, een ontwikkelbijdrage van €2.750 of een projectbijdrage van €5.500 aanvragen. Klik hier voor meer informatie.

Amarte Fonds

Places Called Palaces

Eszter Nagy

Eszter Nagy ontving een bijdrage voor het ontwikkelen van nieuw werk. Het project van Eszter biedt een alternatieve gids voor de feitelijke paleizen van Den Haag, de thuisbasis van de Nederlandse koninklijke familie, inclusief de paleizen die zich richten op de velen in plaats van de koninklijke weinigen. Door zich te richten op vijftien winkels, restaurants en winkels in Den Haag die paleizen worden genoemd, wordt de aandacht gevestigd op de buitengewoonheid van het alledaagse leven, met zijn subtiele maar intrigerende belang. Deze alledaagse paleizen bieden ruimte aan gewone maar fundamentele activiteiten zoals eten, naar de kapper gaan en het creëren van gemeenschap en saamhorigheid voor klanten. Ze hebben meer betekenis in de stad dan welk koninklijk paleis dan ook.

Eszter is een audiovisueel ontwerper die werkt op het gebied van de representatie van het gewone en de materiële cultuur van het dagelijks leven. Haar praktijk is gebaseerd op een interactie met gemeenschappen en het proces van het deconstrueren en herconfigureren van hun portretten.