NIEUW: Vanaf nu kunnen schrijvers, net als bij de andere disciplines, een ontwikkelbijdrage van €2.750 of een projectbijdrage van €5.500 aanvragen. Klik hier voor meer informatie.

Amarte Fonds

Palimpsestic Landscapes

Palimpsestic Landscapes is de werktitel van de derde korte film van een trilogie die op poëtische wijze reflecteert op de relatie tussen mensen en land door de tijd heen. In de films fungeert de gedeïndustrialiseerde stad Thebe als een podium om na te denken over het geweld dat veroorzaakt wordt door de vorming en het behoud van een nationale identiteit. Door de tekeningen van Griekse landschappen door de Britse ontdekkingsreiziger James Henry Skene tussen 1838-1845 te onderzoeken, zal Palimpsestic Landscapes reflecteren op hoe landschappen gezien kunnen worden als apparaten met agency, bestaand binnen historische processen, door middel van filmmaken.

Danae Io is een kunstenaar die werkt met film, tekst en beeldhouwkunst. Danae is afgestudeerd aan het Sandberg Instituut in Amsterdam en Goldsmiths, University of London. Haar film Sprouts of a Dragon's Teeth (2023) ging in première op het International Film Festival Rotterdam en werd vertoond in het Institute of Contemporary Art, Londen.