NIEUW: Vanaf nu kunnen schrijvers, net als bij de andere disciplines, een ontwikkelbijdrage van €2.750 of een projectbijdrage van €5.500 aanvragen. Klik hier voor meer informatie.

Amarte Fonds

Onderzoek

Jordan Herregraven

Jordan Herregraven ontving een bijdrage voor het ontwikkelen van nieuw werk. Met een focus op thema's met betrekking tot de klimaatcrisis wil hij nieuw werk creëren dat deze verschuivende realiteiten onderzoekt door middel van een visuele en symbolische taal. Door gebruik te maken van symbolen zoals de parasol en skeletachtige lichamen (die doen denken aan het onze) als terugkerende visuele motieven wil hij zijn materiaalgebruik uitbreiden. Omdat het gebruik van natuurlijke materialen al een belangrijke rol speelt in zijn werk, wil hij verder gaan met het integreren van lassen en textiel door middel van een werkperiode waarin hij experimenteert om mijn concepten en de onderliggende vragen daarin beter te kunnen beschrijven.

Gebouwd op een fundament van terugkerende en vaak archetypische beelden weerspiegelt Jordan's praktijk de unheimliche ervaring van de ontmoeting met het onbekende en de viscerale aspecten van de werkelijkheid. Door middel van verschillende media, zoals beeldhouwen, tekenen en schrijven, openbaart hij een voortdurende mythologie. De werken onthullen herkenbare reflecties van zowel de innerlijke als de uiterlijke ervaring van ons persoonlijke en historische leven, vooral in relatie tot de natuur.