NIEUW: Vanaf nu kunnen schrijvers, net als bij de andere disciplines, een ontwikkelbijdrage van €2.750 of een projectbijdrage van €5.500 aanvragen. Klik hier voor meer informatie.

Amarte Fonds

Baby Reni Biennale

Irene Ha ontving een bijdrage voor het ontwikkelen van Baby Reni Biennale: een twee jaarlijks terugkerend project. Het project is een multidisciplinaire ervaring waarin performance, collage, scultpuur, kleding en schilderijen in een grote body of work samen komen als totaalinstallatie. Thema's zoals de zoektocht naar/in identiteit, werken met communities en eerlijke productie worden in haar werk mede onderzocht door samenwerkingen aan te gaan met Atelier de Kunstvlieg, een groepje hobby moeders uit Arnhem en elektonisch muziek label Seedlink+.

Opererend als Baby Reni, heeft Irene haar eigen creatieve universum opgebouwd. Op zoek naar een gemeenschap in het digitale realm – een gemeenschap bestaande uit doe-het-zelf-moeders, naaisters, dj’s en ontwerpers – is haar werk gebaseerd op systemische samenwerkingen van een generatie die is opgegroeid op het internet. In haar strategische inzet van schattigheid als esthetische categorie pakt Ha de vooroordelen over haar Zuidoost-Aziatische afkomst aan en worstelt ze met de onopgeloste tegenstellingen van het hedendaagse tijdperk, terwijl ze de normen en waarden van de hedendaagse (mode) systeem ter discussie stelt. Haar werk kenmerkt zich door een overdaad aan prikkels, informatie, kleuren en texturen waarin gevonden voorwerpen, ontworpen kledingstukken, en traditionele (Vietnamese) archiefstukken samen komen in grote installaties, waardoor deze stukken in een interdisciplinaire context gezien kunnen worden.