NIEUW: Vanaf nu kunnen schrijvers, net als bij de andere disciplines, een ontwikkelbijdrage van €2.750 of een projectbijdrage van €5.500 aanvragen. Klik hier voor meer informatie.

Amarte Fonds

Amulet

Molly Palmer

Molly Palmer ontving een bijdrage voor het ontwikkelen van haar nieuwe film Amulet. De film verkent perceptuele verschuivingen die bereikt worden door trauma, rouw en gediagnosticeerde verschillen. Amulet creëert een gemeenschap die helpt om ervaringen los te koppelen van schaamte of stigma en de informatie te verkennen die wordt onthuld door onze ontmoetingen met verschillende registers van het echte. Amulet reageert op het lege kogelfabrieksgebouw van Het HEM en combineert beweging, geluid en sculpturale rekwisieten om nieuwe betekenislagen in de ruimte aan te brengen. De film is gebaseerd op Molly’s vertalingen van denkmodellen en methodologieën in occulte en esoterische praktijken. Een amulet is een ritueel object gemaakt om de eigenaar te beschermen. Dit object kan van elk materiaal gemaakt worden, zelfs van een persoon of gebouw. De film biedt een vorm van amuletten maken die de deelnemers en kijkers wil versterken. Als er aspecten van de werkelijkheid zijn die we niet kunnen veranderen, kunnen we dan de transformatie ervan in en tussen onszelf oproepen?

Molly werkt binnen de media van filmmaken, installatie, beeldhouwen en choreografie. In haar gelaagde videowerelden vormen muziek, gebaren en dialoog cyclische verhalen die de vreemdheid onderzoeken die in gewone dingen schuilt. Haar praktijk is episodisch en accumulatief, en voedt poreuze membranen tussen verleden, heden en toekomst. Haar verhalen onderzoeken het transformatieve potentieel van intentie en geloof. In dit proces openen ze een ruimte waar moeilijke ervaringen gelegenheid geven tot verschuivingen in begrip. Met deze persoonlijke en collectieve uitwisseling roept Molly vragen op over onze perceptie van de werkelijkheid. Het zichtbare en onzichtbare - de innerlijke en uiterlijke werelden die het produceren. In haar associatieve, droomachtige en absurdistische werelden verkent Molly de complexiteit en tegenstrijdigheden van het mens-zijn.