Amarte Fonds

interdisciplinair

Makers en kunstenaars kunnen bij Amarte doorlopend een ontwikkelbijdrage of een projectbijdrage aanvragen voor een interdisciplinair project. Hieronder staat waarvoor deze bijdrages bedoeld zijn en wat je in je aanvraag moet beschrijven. Kijk ook even hier, want als bonus kun je bovenop een financiële bijdrage, extra professionele ondersteuning van een expert krijgen.

Wat is een interdisciplinair project?

Voor Amarte is een project interdisciplinair als er tijdens het maakproces én in het eindproduct een uitwisseling plaatsvindt tussen verschillende disciplines. Amarte ondersteunt interdisciplinaire projecten waarin twee of meer van de volgende disciplines samenkomen: theater, film, muziek, beeldende kunst en/of literatuur.

Binnen het project wordt gewerkt door een of meerdere professionele makers uit verschillende disciplines. De disciplines die in het project vertegenwoordigd zijn hebben een gelijkwaardige artistieke positie. Dit betekent dat er niet één discipline ondersteunend is aan de andere, maar dat er een samensmelting van disciplines plaatsvindt waarbij een nieuwe (beeld)taal wordt ontwikkeld.

Ontwikkelbijdrage (max. 2.750)

Projectbijdrage (max. 5.500)

Algemene richtlijnen

Richtlijnen voor interdisciplinaire projecten

Een aanvraag doen

Bijlagen

Beoordeling